Ontmoeting

Welkom! Ik ben Lia en ben 35 jaar oud en grijs, gedeeltelijk dan toch.

Ik heb een lieve vrouw en drie geweldige kinderen en werk als verpleegkundig specialist in de psychiatrie. Eén van mijn huishoudelijke taken is het vuilnis buiten zetten. Met momenten heb ik veel weg van ‘de man die op zondag het vlees snijdt’ thuis. Tot drie keer toe mocht ik kijken hoe mooi en chagrijnig mijn super vrouw zwanger was en hoe knap ze telkens in een recordtijd beviel. Eerst van twee nieuwsgierige meisjes en als laatste van ons ventje, die als dreumes, net zo wilde leren drinken uit een waterbak als onze hond (tenminste één man in huis waar hij zich aan kan spiegelen).

Ik schrijf columns over mijn rol als moeder voor de online magazines Famme en J/M ouders. Daarnaast schrijf ik hier over wat mij bezighoudt tijdens de andere rollen in mijn leven en soms schrijf ik gericht iets over hoogbegaafdheid of ervaringsgericht werken en spelen in het leven als volwassenen al dan niet in combinatie met ´de psychiatrie´.

De reden waarom ik schrijf is bij alle verhalen hetzelfde: Tijdens het horen van gedeeltes van vele verhalen, op het werk en privé, merk ik dat het merendeel in de kern overeenkomt. Dat terwijl bijna iedereen zijn/haar verhaal zo uniek vindt. Veldhuis en Kemper zingen het treffend: ‘we vinden allemaal hetzelfde wiel steeds uit, blijft het de vraag gaat hij vandaag voor of achteruit?’ (2011) Ik vind het bijzonder dat vooral de verschillen worden herkend en niet de overeenkomsten. Dat terwijl het toch vaak Hetzelfde Gedoe is, hooguit in een ander jasje! Dat mijn jasje een hoogbegaafd of hoogsensitief kleurtje heeft veranderd daar meestal weinig aan, denk ik.

Mijn missie: ‘Laten zien hoe verschillend we allemaal hetzelfde zijn’ (Herman van Veen in Ali B op volle toeren, 2016). Want oordelen over elkaars verschillen is een stuk makkelijk dan overeenkomsten zien en elkaar daarin ontmoeten.

Laten we elkaar vaker ontmoeten en laten we elkaar in de ontmoeting uitnodigen om te spelen. We kunnen lol hebben met onze onvolmaaktheden, genieten van wat het leven je biedt, als je het niet zo serieus neemt en ervaren wat het spelen doet met je flexibiliteit als mens in al je rollen. We zijn altijd onderweg in ontwikkeling, zullen we dat vanaf nubeens lachend doen?

Wil je meer weten over mijn werk kijk dan op www.thespotlights.nl

2 gedachten over “Ontmoeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s