Ontmoeting

Welkom! Ik ben Lia, 32 jaar. Ik heb een lieve vrouw en 3 geweldige kinderen en werk als verpleegkundig specialist in de psychiatrie. Eén van mijn huishoudelijke taken is het vuilnis buiten zetten. Met momenten heb ik wel veel weg van de man die op zondag het vlees snijdt thuis. Tot drie keer toe mocht ik kijken hoe mooi en chagrijnig mijn super vrouw zwanger was en hoe knap ze telkens in een recordtijd beviel. Vijf jaar geleden van onze dochter Ninthe. Drie jaar geleden kwam er nog een mooi meisje bij, Aimee en ruim één jaar geleden was daar ineens een stoere vent in ons midden, Oscar. Een echte vent die net zo wil leren drinken uit een waterbak als onze hond (tenminste 1 man in huis waar hij zich aan kan spiegelen).

Ik schrijf columns over mijn rol als moeder voor het online magazine Famme. Daarnaast schrijf ik over wat mij bezighoudt tijdens de andere rollen in mijn leven. De reden waarom ik schrijf is bij alle verhalen hetzelfde. Tijdens het horen van gedeeltes van vele verhalen, op het werk en privé, merk ik dat het merendeel in de kern overeenkomt. Dat terwijl bijna iedereen zijn/haar verhaal zo uniek vindt. Veldhuis en Kemper zingen het treffend: ‘we vinden allemaal hetzelfde wiel steeds uit, blijft het de vraag gaat hij vandaag voor of achteruit?’ (2011) Ik vind het bijzonder dat vooral de verschillen worden herkend en niet de overeenkomsten. Dat terwijl het toch vaak Hetzelfde Gedoe is, hooguit in een ander jasje!

Mijn missie: ‘laten zien hoe verschillend we allemaal hetzelfde zijn’ (Herman van Veen in Ali B op volle  toeren, 2016). Want oordelen over elkaars verschillen is een stuk makkelijk dan overeenkomsten zien en elkaar daarin ontmoeten. Laten we elkaar vaker ontmoeten.

 

2 gedachten over “Ontmoeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s