Hoogbegaafd

 

Hoogbegaafd! Een woord dat, enkele jaren geleden,in ons gezin nogal insloeg als een bom. Inmiddels ben ik er een stuk meer vertrouwd mee. Zowel thuis als op het werk. Waar ik als verpleegkundig specialist GGZ, me vooral richt op volwassen mensen die hoogbegaafd zijn en/of de karaktereigenschap hoogsensitiviteit bezitten en daarnaast een psychiatrisch probleem ervaren. Dit omdat ik denk deze mensen vanuit mijn eigen ervaring, kennis en kunde goed te kunnen behandelen.

In dit deel plaats ik alle blogs en columns waarin ik het (deels) over hoogbegaafdheid heb. De blogs vind je in het menu onder het kopje hoogbegaafdheid. De links naar de columns die eerder op Famme verschenen hierover staan hieronder.

 

Column #33 schoolwissel https://www.jmouders.nl/column-lia-onze-drie-musketiers-voelde-zich-niet-fijn-op-de-school-waar-ze-zaten/

Column # 26 Hoogbegaafd https://www.famme.nl/hoogbegaafdheid-column/

Column # 22 Hoogbegaafd dus… https://www.famme.nl/lia-column-hoogbegaafd/

Wil je als behandelaar of behandelteam meer weten over de diagnostiek en behandeling van hoogbegaafdheid en/of de karraktereigensschap hoogsensitiviteit neem dan gerust contact op met mij. Ik ga uit van evidence en best practise based informatie en hou niet van het ‘vage’ jasje wat beide concepten soms met zich mee lijken te dragen. Dat mag er zijn, maar is niet de basis zoals ik aangeef in deze columm.

Neem contact op om te kijken hoe ik je kan ondersteunen in het verdiepen of verbreden van je kennis hierover, bijvoorbeeld door supervisie, bijscholing of workshops (al dan niet digitaal).

Vanaf maart 2021 vind je de blogs over hoogbegaafdheid en informatie over traingen en groeitrajecten op de site van mijn bedrijf the spotlights

Ik ben ook voorzitter van het landelijk kennisnetwerk psychiatrie en hoogbegaafdheid. Op diens site vind je veel literatuur en geschikte links naar interresante sites. Kijk dus gerust op www.kennisnetwerkphb.nl.

Om meer te lezen over hoe ik in mijn werk sta als verpleegkundig specialist GGZ met hoogbegaafden kijk dan hier.