All I want for…

Ik hou van de decembermaand. Eerst de sinterklaasspanning. Daarna de kerstsfeer met de lichtjes die overal buiten en door de ramen van huizen zichtbaar zijn. Ik geniet van het knusse winterweer, de kaarsjes die aan staan en vele spelletjes die we dan doen met en zonder de kinderen. Ik houd alleen niet van de kerst zelf. Het is vaak druk, omdat we inclusief kerstavond van familie naar familie hobbelen. Al die verplichtingen maken dat ik juist geen zin meer heb in het gezellig doen. Gezelligheid is voor mij iets dat spontaan mag ontstaan. Niet geregistreerd wordt door een verjaardag of feestdag.

Maar goed ik houd ook van onze familie, dus we hobbelen met liefde heen en weer. Waarbij we wel 7 jaar geleden, toen onze dochter bijna 1 jaar werd, hebben besloten om de nieuwjaarsdag echt een feestdag voor ons eigen gezinnetje te maken, zonder het verplichte handjes geven. Lekker met elkaar thuis genieten van elkaars aanwezigheid en rust, hopende dat de gezelligheid daaruit ontstaat. Lukt dat niet, is het ook prima. Eén van de redenen hiervoor is dat onze grootste musketier een paar dagen na nieuwjaar geboren is, dus die handjes schudden en elkaar het beste wensen bewaren we voor dan, normaal.

Want ja wat is nu normaal in deze gekke tijd, waarin het voelt alsof het al een eeuw geleden was dat ik met iemand de handen schudde. Het is een andere kerst dan normaal, maar of ik dat nu zo erg vindt? Natuurlijk mis ik de familie, waarvan ik sommige al maanden niet meer in het echt gezien heb. En wie weet ga ik de drukte en het gezellig doen ook wel heel erg missen. Maar we hebben nu wel een kerst voor ons gezinnetje samen. Wij mama’s met onze drie musketiers. Ik had eigenlijk pas verwacht dat dit moment gedeeltelijk zou komen als iemand van de oma’s of opa er niet meer zouden zijn, mogelijk tegen die tijd al met de liefdes van onze drie musketiers erbij. Gelukkig is nog iedereen er en gezond, daar ben ik dankbaar voor. Terwijl ik dit schrijf voel ik ook dat waar ik nu naar uitkijk voor de ander geen keuze is. Ik durf daarom ook niet goed uit te spreken dat ik het wel bijzonder en fijn vind zo.

De boodschappen zijn besteld. De nieuwe spelletjes zijn op tijd bezorgd. De digitale meetings met de familie staan gepland. Ik kijk uit naar deze kerst met ons vijven. Het klinkt wrang in deze tijd, maar eerlijk gezegd voelt dit ook een beetje als een kerstcadeautje. En volgend jaar, dan hoop ik met liefde weer te hobbelen van de ene familie naar de anderen.


Ik wens iedereen het beste en de liefde in deze bijzondere tijd, ik hoop dat door het gemis heen er ook nog pareltjes om van te genieten te vinden zijn.

Een gedachte over “All I want for…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s