Sporten

Ik was niet van plan om aan goede voornemens te doen dit jaar. Die van vorig jaar handhaven, vind ik meer dan genoeg voor nu. Dus ik blijf, wanneer ik tijd, inspiratie en zin heb, lekker schrijven.

Wel had ik me in oktober al ingeschreven bij de komende sportschool op de hoek van onze straat (aarg veel te dichtbij dus om er geen gebruik van te maken).
Toevalligerwijs opende deze sportschool op 2 januari. Dus geen bewust goed voornemen voor 2019, maar toch ben ik weer eens gestart met sporten.

Heel voorzichtig, want zoals ik zo vaak mogelijk vertel, ik ben allergisch voor sporten. Dat is ook de reden dat ik zolang niks anders gedaan heb dan wandelen en kleine stukjes fietsen naar de trein, school of een patiënt op het werk. Dat ging nog net. Zodra ik meer ga sporten krijg ik namelijk binnen no time een rood hoofd, zweetaanvallen en last van kortademigheid. Soms gevolgd door pijn in mijn spieren de dagen na het sporten.

Nu kan je soms over een allergie heen groeien of een tolerantie opbouwen dus na langere tijd van gehele onthouding ben ik vanaf begin januari voorzichtig weer begonnen. Voorzichtig, omdat ik gewaarschuwd was. Als ik in één keer er weer vol voor zou gaan, zou ik mogelijk snel uitgeput of geblesseerd raken. Ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt tot op heden. Het rode hoofd blijft meestal uit, net zoals de spierpijn. Ik voel dat mijn kortademigheid steeds minder wordt, naarmate ik meer conditie opbouw.

Ik ben vooral blij dat deze sportschool 24 uur per dag open is. Zo kan ik in de ochtend voor het werk, als niemand daar is, mezelf rustig uitleven. Ik hoef niet te delen of te wachten tot een apparaat vrij is. Het aantal drukte prikkels blijft minimaal en ik hoef niet telkens met mijn verstand in gevecht. Die is namelijk nogal snel op de teentjes getrapt als een andere sporter meer gewicht of langere cardiosessies aankan.

Een andere mooie bijkomstigheid is dat de groepszaal altijd leeg is op die tijdstippen, dat ik sport. Zo kan ik rustig in mijn eentje een houterige, klungelversie van de virtuele yogales volgen.

Ik ben benieuwd of mijn allergie de komende maanden uit blijft, zodat ik het sporten volhoud. Het is namelijk stiekem wel een lekker ontspannen en energiek begin van de dag, maar dat zal ik nooit hardop zeggen. Dat kan mijn imago nog niet aan.

2 gedachten over “Sporten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s