De vouwwagen

We hebben een vouwwagen gekocht. Een tweedehandse goed uitziende vouwwagen, waar we alleen nog 1 rits van mogen vervangen, maar verder is hij prima in orde. Ik vind het grappig sinds we bezig zijn met ‘het zoeken van..’ verdeelt de wereld zich voor mij in tweeën: de liefhebbers en de haters. Het is echt zwart of wit, niemand die een beetje grijzig er tussenin reageert.

De liefhebbers reageren direct enthousiast. Hun ogen gaan net zo snel omhoog, een kleine glimlach verschijnt als ze dromerig bladeren tussen alle herinneringen. Vervolgens krijg ik een korte trailer van iedere geslaagde vakantie op de beste campings te horen. Ik ben al snel een half uur verder zonder echt iets aan al die herinneringen te hebben. Op mogelijk wat adviezen over geschikte familiecampings na.

Met de haters ben ik sneller klaar, ze trekken licht hun mondhoek omhoog, omdat ze de walging niet goed kunnen verbergen. Ze fronsen hun wenkbrauwen en zeggen dan ‘oké leuk ́. Van binnen moet ik dan lachen. Ik vind het zo grappig als iemand probeert politiek correct te reageren door netjes ́leuk’ te zeggen terwijl tegelijk de walging er vanaf spat. Je hebt nog een variant: De iets eerlijkere hater, die oprecht zichzelf hardop afvragen of mij kamperen leuk lijkt met drie kleine kinderen. Waarbij ik het dan niet kan laten om heel moedeloos te zuchten en te zeggen: ‘nee, niet echt, maar ja ik zit nogal onder de plak thuis, dus het zal moeten’.

Echt! De blik die je dan krijgt is goud waard. Een beetje te vergelijken met de blikken die ik soms kreeg aan het einde van de zwangerschappen van Judith. Als ik in die tijd tegen iemand zei dat ik over een aantal weken een kindje kreeg. Diezelfde verbazing en verwarring, ogen die niet weten waar ze moeten kijken, precies dat zie ik nu ook. Heerlijk is dat.

Ondertussen blader ik in mijn gedachten op zoek naar plannen om diezelfde leuke herinneringen te maken als de vele ‘medeliefhebbers’. Ik denk aan de dagen dat ik boeken ga lezen, spelletjes ga spelen, aan het zwembad ga hangen. Ik blok eer nog even dat ik geen idee heb hoe ik de kinderen in slaap krijg op de camping, hoe ik al om 7.00 uur moet opstaan als ze wakker zijn of hoe goed ik in het zwembad moet opletten, omdat nog niemand enige zwemvaardigheid bezit.

Ik heb er zin in! Laat de vakanties maar komen. Alhoewel ik nog wel even een hele boodschappenlijst moet volgen met zaken die we willen kopen voor de vouwwagen, want het mag dan back to basics zijn, we gaan niet back naar primitief. Het moet wel leuk blijven.

2 gedachten over “De vouwwagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s